Bobil camping Lunde Telemark
Sykkel i Lunde - Telemark

Lunde – Telemark

Sluseveien 21, 3825 Lunde

Eventyr og avslapning ved Telemarkskanalen

 

First Camp Lunde – Telemark ligger ved Lunde sluse i Telemarkskanalen. Her er det store oppstillingsplasser med strøm for bobiler, campingvogner og telt. Du kan leie kano, kajakk og sykkel samt få tips til mange spennende naturopplevelser langs Telemarkskanalen. Campingplassen har over 200 oppstillingsplasser fordelt på ulike områder, noen med gress og andre med grus og gress. I nærområdet er det utmerkede muligheter for turer til fots. Det er også gang- og sykkelavstand til restauranter, Lunde sluse, bussholdeplass og togstasjon samt butikker i sentrum av Lunde.

 

Lunde – Telemark er tilrettelagt for gjester med funksjonsnedsettelse. Det nye serviceanlegget er meget godt utformet for rullestol og blinde/svaksynte. Veiene rundt omkring på destinasjonen er egnet for både barnevogner, rullestol og gåstoler. Underlaget er hardpakket grus med gressplen rundt som gir god kantmarkering og lite høydeforskjeller. First Camp Lunde støtter Solsikkemerket, vi ønsker at alle med reiselyst skal ha mulighet for å besøke destinasjonen. Lunde sluse har egen rullestol-heis, slik at rullestol brukere også kan få gleden av å nyte den fine Telemarkskanalen fra vannet.

 

Våren 2023 ble Lunde – Telemark Green Key miljøsertifisert. Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak. Som gjest hos Lunde – Telemark kan du være sikker på at campingen har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg, blant annet ved å tilrettelegge for kildesortering, tilby lokale produkter, informere om naturområder


Vi tilbyr

Gratis wifi sone
Husdyrvennlig

Aktiviteter

Kajakkutleie
Kanoutleie
Sup
Sykkelutleie
Turstier

Praktisk informasjon

Avfallsortering
Hos Lunde-Telemark sorterer både ansatte og gjester avfall i fraksjonene; rest, glass og metall, farlig avfall og pant. Avfallet leveres til det lokale mottaket, som administreres av IATA (Indre Agder og Telemark Avfallsselskap IKS) Pant hentes av det lokale idrettslaget IL Skade, som bruker inntektene til vedlikehold og drifte av lysløypa i Lunde.

 

Energisparing
Solcelleanlegg ble i 2021 innstallert på hovedsanitæranlegget. Anlegget produserer ca 17000 kWt i året. Det er også innstallert en luft til vann varmepumpe som har høy virkningsgrad i sommersesongen når behovet er størst på campingen. Det koster dog ikke noe ekstra for deg som er gjest hos oss i First Camp når du skal dusje med varmt vann, men tenk gjerne på miljøet: dusj med måte.

 

Gratis gjesteparkering
Skal du besøke noen på campingen er det mulig å stå gratis på vår gjesteparkering ved siden av resepsjonen. Ekstra bil på plassene koster kr. 100,- pr. døgn

 

Green Key sertifisert
Campingen ble miljøsertifisert våren 2023. Med dette forplikter Lunde -Telemark seg å redusere vannforbuk, spare på energi, sortere avfall, og tenke litt ekstra på naturen og miljøet i nærområdet. Vi trenger hjelp av våre gjester til å opprettholde dette, slik at det også blir best mulig trivsel for alle.

 

Grilling
Benytt grusvei for grilling, eller sørg for grillteppe under grillen på gresset. Har du ikke grillteppe, husk å følge brannmannskapets råd for avstand fra grill til bakkenivå. Dette med tanke på brannfare, og at plenen holdes penest mulig for alle gjester. Alle typer bål og åpne flammer er ikke tillat.

 

Husdyr
Det er tillat med hund og katt. Vis hensyn til andre gjester. Hunder må alltid holdes i kort bånd, også ved din campingtomt. Inne på bygningene på Lunde – Telemark er det ikke tillat med hund og katt. Husk å ta med hundeposer når du går tur med hunden din, man må alltid plukke opp etter sin hund.

 

Kiosk
Lunde – Telemark har en liten kiosk med salg av noe tørrvarer og husholdningsartikler. Is og brus er selvfølgelig for salg i kiosken. Du finner også padle-, sykkel-, fiske og turutstyr her. Kiosken har samme åpningstid som resepsjonen.

 

Kollektiv-transport
Kanalbåt fra Akkerhaugen, Dalen, Skien og andre stoppesteder. Se gjerne telemarkskanalen.no (Sesong mai/juni-september) Det er mulig å ta med sykkel på Kanlabåten, vi anbefaler da å forhåndsbestille plass til sykkelen vi telemarkskanalen.no. Tar du sjansen på drop-in får du tilpasset pris på korte strekninger, om det er ledig plass.
Buss: Fra Lunde går det buss til både Ulefoss og Bø. Rutetabellene kan du se på farte.no og vy.no. Ekspressbusser stopper i Bø og Ulefoss, derfra kan du reise videre med både tog og bus til Lunde. Buss nr. 103 for Lunde – Ulefoss.
Tog: Lunde har togstasjon, ca 1 km fra campingen, for Sørbanen (Oslo-Kristiansand-Stavanger)
Sykkel: Mange opplevelser i Lunde ligger innenfor sykkel- eller gangavstand. Kart får du gjerne av oss i resepsjonen, eller via ut.no / bikemap.net. Nasjonal sykkelrute 2 går igjennom Lunde sentrum. Sykkelen kan som beskrevet under Kanalbåten taes med på kanaltur.

 

Natur og miljø
To naturvernområder finnes sentrumsnært til Lunde. Det største; Nomevatn fuglefredningsområde er det observert over 150 ulike fuglearter, og er et av de beste beiteområdene for fugl i Telemark. Fredningens formål er å bevare det rike fuglelivet og sikre beiteområde for vannfugl.
Det andre området; Ajertrangen naturreservat innehar fredningen med å ivareta en spesiell type furusumpskog.

 

Spisested

Nærmeste spisested finner du 300-400 meter fra campingen; Lunde Slusekro. Her stopper kanalbåtene for av- og påstigning. Lunde Sluse er eneste sted på Telemarkskanalen hvor to Kanalbåter krysser hverandre, hver dag kl 13:10. Videre finner du også restaurant, Lunde Asia , kun 500 meter unna campingen.

 

Tilrettelagt for barn
Stellerom finnes i sanitærbygg på område A. Vi har utleie av kano, kajakk, SUP-brett og sykler som er fine familieaktiviteter på vår camping. Vår nærmeste nabo, Lunde Slusepark har også lekemuligheter for barn.

 

Utsjekk
Utsjekk på campingen er kl. 12:00. Du må ha pakket sammen og forlatt plassen din innen dette.

 

Vannsparing
I henhold til vår Green Key sertifisering forplikter vi oss til å jobbe kontinuerlig med å redusere vårt vannforbruk. I hovedsanitæranlegget er vannforbruket i kranene på håndvaskene 6 liter/minutt, i dusjen 5 liter/minutt, dette er i henhold til Green Keys kriterium. Det er innstallert sensorstyring i dusjene: dusjene stopper etter 3 minutt eller når du går ut av dusjen. Hos First Camp koster det ikke noe ekstra for varmvann, men tenk gjerne på miljøet: dusj med måte.

 

Wifi
Gratis wifi for gjester. Wifi kan være begrenset på noen plasser.

 


Åpningstider

21. juni10. august
mandagsøndag08:0022:00

I nærheten av Lunde – Telemark

Vil du utforske nærområdet? Her har du ulike tips.