Lunde – Telemark

Sluseveien 21, 3825 Lunde

Eventyr og avslapning ved Telemarkskanalen

First Camp Lunde – Telemark ligger ved Lunde sluse i Telemarkskanalen. Her er det store oppstillingsplasser med strøm for bobiler, campingvogner og telt. Du kan leie kano, kajakk og sykkel samt få tips til mange spennende naturopplevelser langs Telemarkskanalen. Campingplassen har over 200 oppstillingsplasser fordelt på ulike områder, noen med gress og andre med grus og gress. I nærområdet er det utmerkede muligheter for turer til fots. Det er også gang- og sykkelavstand til restauranter, Lunde sluse, bussholdeplass og togstasjon samt butikker i sentrum av Lunde.

 

Våren 2023 ble Lunde – Telemark Green Key miljøsertifisert. Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak. Som gjest hos Lunde – Telemark kan du være sikker på at campingen har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg, blant annet ved å tilrettelegge for kildesortering, tilby lokale produkter, informere om naturområder


Aktiviteter

Kajakutleie
Kanoutleie
Sup
Sykkelutleie

Vi tilbyr

Gratis wifi sone
Husdyrvennlig

Praktisk informasjon

Avfallsortering
Hos Lunde-Telemark sorterer både ansatte og gjester avfall i fraksjonene; rest, glassog metall, farlig avfall og pant. Avfallet leveres til det lokale mottaket, som administreres av IATA (Indre Agder og Telemark Avfallsselskap IKS) Pant hentes av det lokale idrettslaget IL Skade, som bruker inntektene til vedlikehold og drifte av lysløypa i Lunde.

 

Energisparing
Solcelleanlegg ble i 2021 innstallert på hovedsanitæranlegget. Anlegget produserer ca 17000 kWt i året. Det er også innstallert en luft til vann varmepumpe som har høy virkningsgrad i sommersesongen når behovet er størst på campingen.

 

Gratis gjesteparkering
Skal du besøke noen på campingen er det mulig å stå gratis på vår gjesteparkering ved siden av resepsjonen. Ekstra bil på plassene koster kr. 100,- pr. døgn

 

Green Key sertifisert
Campingen ble miljøsertifisert våren 2023. Med dette forplikter Lunde -Telemark seg å redusere vannforbuk, spare på energi, sortere avfall, og tenke litt ekstra på naturen og miljøet i nærområdet. Vi trenger hjelp av våre gjester til å opprettholde dette, slik at det også blir best mulig trivsel for alle.

 

Grilling
Benytt grusvei for grilling, eller sørg for grillteppe under grillen på gresset. Dette med tanke på brannfare, og at plenen holdes penest mulig for alle gjester.

 

Husdyr
Det er tillatt med hund og katt. Vis hensyn til andre gjester, det kan være at naboen din ikke setter like stor pris på husdyr. Hunder må alltid holdes i kort bånd, også ved din campingtomt. Inne på bygningene på Lunde- Telemark har ikke hundene adgang. Husk å ta med hundeposer når du går tur med hunden din, man må alltid plukke opp etter sin hund, og kaste hundeposen i nærmeste offentlig søppelbøtte

 

Kiosk
Lunde – Telemark har en liten kiosk med salg av noe tørrvarer, husholdningsartikler som tannbørste, deodorant og div. Is og brus er selvfølgelig for salg i kiosken. Du finner til og med padle-, sykkel-, fiske og turutstyr her. Kiosken har samme åpningstid som resepsjonen, kl. 09:00-16:00, og torsdager og fredager kl 09:00-20:00.

 

Kollektiv-transport
Kanalbåt fra Akkerhaugen, Dalen, Skien og andre stoppesteder. Se gjerne telemarkskanalen.no (Sesong mai/juni-september) Det er mulig å ta med sykkel på Kanlabåten, vi nabfaler da å forhåndsbestille plass til sykkelen vi telemarkskanalen.no. Tar du sjansen på drop-in får du tilpasset pris på korte strekninger, om det er ledig plass.
Buss: Lokalrute nr. 103 for Lunde – Ulefoss. Rutetabeller i Telemark kan du se på farte.no og vy.no. Ekspressbusser stopper i Bø og Ulefoss, hvor du derfra kan ta lokalrute til Lunde – Telemark, evt. tog fra Bø til Lunde.
Tog: Lunde har togstasjon, ca 1 km fra campingen, for Sørbanen (Oslo-Kristiansand-Stavanger)
Sykkel: Mange opplevelser i Lunde ligger innenfor sykkel- eller gangavstand. Kart får du gjerne av oss i resepsjonen, eller på ut.no eller bikemap.net. Nasjonal sykkelrute 2 går igjennom Lunde sentrum. Sykkelen kan som beskrevet under Kanalbåten taes med på kanaltur.

 

Natur og miljø
To naturvernområder finnes sentrumsnært til Lunde. Det største; Nomevatn fuglefredningsområde er det observert over 150 ulike fuglearter, og er et av de beste beiteområdene for fugl i Telemark. Fredningens formål er å bevare det rike fuglelivet og sikre beiteområde for vannfugl.
Det andre området; Ajertrangen naturreservat innehar fredningen med å ivareta en spesiell type furusumpskog.

 

Spisested

Nærmeste spisested finner du 300-400 meter fra campingen; Lunde Slusekro. Her stopper kanalbåtene for av- og påstigning. Lunde Sluse er eneste sted på Telemarkskanalen hvor to Kanalbåter krysser hverandre, hver dag kl 13:10.

 

Tilrettelagt for barn
Stellerom finnes i sanitærbygg på område A. Lunde slusepark, rett i nærheten har fine lekemuligheter. Familieaktiviteter som padling og sykling er å anbefale. Dere kan leie utstyr hos oss. Ta gjerne kontakt i resepsjonen

 

Vannsparing
I henhold til vår Green Key sertifisering forplikter vi oss til å jobbe kontinuerlig med å redusere vårt vannforbruk. I hovedsanitæranlegget er vannforbruket i kranene på håndvaskene 6 liter/minutt, i dusjen 5 liter/minutt, dette er i henhold til Green Keys kriterium. Det er innstallert sensorstyring i dusjene: dusjene stopper etter 3 minutt eller når du går ut av dusjen.

 

Åpningstider
26.mai-27.mai kl. 09:00-20:00
28.mai-31,mai kl. 09:00-16:00

1.juni-22.juni
søndag-onsdag kl. 09:00-16:00
torsdag-lørdag kl. 09:00-20:00

23.juni-13.august
mandag-søndag kl. 09:00-22:00

14.august-27.august
søndag-onsdag kl. 09:00-16:00
torsdag-lørdag kl. 09:00-20:00

28.august-1.oktober
mandag-søndag kl. 09:00-16:00

2.oktober-1.november
mandag-fredag kl. 09:00-16:00

 

Wifi
Gratis wifi for gjester.


I nærheten av Lunde – Telemark

Vil du utforske nærområdet? Her har du ulike tips.