Personvernerklæring

Siste oppdatering av personvernerklæringen 13.12.2023

Den nedenstående personvernerklæringen gjelder for United Camping Holding AB (org.nr: 559082-2523), som eier campingdestinasjoner, heretter referert til som First Camp, Vi, Våre eller Oss. Personvernerklæringen vår forklarer hvordan vi bruker personopplysningene som vi samler inn om deg når du benytter nettstedet vårt, appen vår, registrerer deg hos oss eller bestiller tjenestene eller produktene våre.

I First Camp skaper vi campinglykke for gjestene våre, fra Luleå i nord til danske Frigård i sør, og målet vårt er at ferieminnene til gjestene våre skal bli de aller beste. First Camp har alltid beskyttet gjestenes personlige integritet, og det er svært viktig for oss å ta godt vare på de opplysningene vi mottar. Vi ønsker at du som kunde skal føle deg sikker på at opplysningene dine er trygge hos oss og informerer om hvordan de brukes for å gi deg en bedre, mer inspirerende og herlig campingferie. Hvis du har spørsmål omkring beskyttelse av personopplysninger og integritet, kan du sende oss en e-post på GDPR@firstcamp.se.

All behandling av personopplysninger skjer i samsvar med Europaparlamentets og -rådets forordning (EU) 2016/679 (”GDPR”). First Camp behandler bare personopplysningene dine når det er en lovlig grunn til behandlingen. Dette kan være enten for å oppfylle en avtale med deg eller etter en interesseavveining. Hvis vi ber om ditt samtykke til behandling av personopplysninger, vil dette skje til et spesifikt formål. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake, og vi vil da ikke lenger behandle personopplysninger hvis ikke har en lovbestemt plikt til å gjøre det, eller hvis det finnes en annen relevant lovlig grunn til fortsatt behandling.

Når du bruker First Camps tjenester (f.eks. vår mobilapplikasjon First Camp eller våre nettsteder) eller kontakter oss, godkjenner du personvernerklæringen vår, og at vi behandler personopplysningene dine. Du godkjenner også at First Camp bruker digitale kommunikasjonskanaler for å kommunisere og sende informasjon til deg. Les gjennom denne erklæringen før du bruker tjenestene våre.

1. Hvilken informasjon samler vi inn om deg?

Vi samler inn informasjon om deg når du registrerer deg hos oss, legger inn en bestilling eller blir medlem i kundeklubben vår. Vi samler også inn informasjon når du deltar i kundeundersøkelser og gir oss tilbakemeldinger, besøker nettstedet vårt eller bruker First Camps mobilapplikasjon (”First Camp App”). Informasjon om bruk av nettstedet og First Camp App samles inn ved hjelp av informasjonskapsler, analyseverktøy og sporingspiksler. Hensikten med behandlingen av personopplysningene dine er å kunne levere tjenestene og produktene våre til deg, informere deg om tjenestene og tilbudene våre og for øvrig oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Vi bruker også opplysningene dine for å kunne kommunisere med deg når du kontakter oss eller for at vi har plikt til å lagre opplysningene i henhold til loven. Alle opplysningene som vi samler inn eller som du gir oss, brukes til de formålene og med støtte av det rettslige grunnlaget som fremgår av denne personvernerklæringen.

Registrere en konto eller legge inn en bestilling: For å registrere en konto hos oss eller legge inn en bestilling samler vi inn hele navnet ditt, kontaktopplysninger og i hvilket land du bor. Denne informasjonen behandles for å oppfylle avtalen med deg i den hensikt å holde kontoen din oppdatert, levere produktene våre, markedsføre og informere om tjenestene og tilbudene våre, opprette en faktura og håndtere eventuelle returer eller garantikrav. Når hensikten medbehandlingen av personopplysninger er oppnådd, sletter vi den informasjonen som ikke lenger trengs. Hvis noe av informasjonen utgjør en del av bokføringsdataene, vil den bli lagret i 5 eller 7 år basert på lover om håndtering av bokføring.

Håndtere betalinger og kreditter: For å håndtere betalinger med betalingskort eller via kreditt deler vi informasjonen om deg med en tredjepart for å behandle betalingen eller søknaden om kreditt. Denne informasjonen behandles for å oppfylle avtalen med deg og betale for produktene eller tjenestene våre. Vi får bare en del av informasjonen tilbake fra tredjeparten, og vi bearbeider denne informasjonen bare for å bekrefte betaling av produktet eller tjenesten du har bestilt. Alle data som samles inn direkte av en tredjepart som del av betalingen eller kredittordningen, kontrolleres av tredjeparten. Personnummeret som vi overfører til tredjeparten, lagrer vi bare frem til at tjenesten eller produktet er levert. Informasjon om rettighetene dine når det gjelder data som behandles hos en tredjepart der tredjeparten er ansvarlig for personopplysningene, finnes i personvernerklæringen til tredjeparten. Før du sender data til en tredjepart via oss, opplyser vi deg om hvilken tredjepart som er ansvarlig for tjenesten du benytter deg av, og lenker til tredjeparts personvernerklæring.

Kundeklubb: Når du blir medlem i lojalitetsprogrammet vårt, registrerer vi navn og kontaktopplysninger koblet til medlemskap og kjøpshistorikk. Hensikten med registreringen er at vi skal kunne levere en tjeneste til deg (medlemskap i lojalitetsprogrammet) samt tilby markedsføring og informasjon om våre tjenester og tilbud, der det rettslige grunnlaget til dette er avtale eller interesseavveining. Vi lagrer personopplysningene dine så lenge du er medlem i lojalitetsprogrammet vårt. Hvis du velger å avslutte medlemskapet, sletter vi personopplysningene, men vi vil beholde informasjon om de kjøpene du har foretatt hos oss. Hvis medlemskapet har vært inaktivt i 36 måneder, vil det bli avsluttet (aktivitet refererer til booking eller annen interaksjon, for eksempel klikking i e-post).

Når du deltar i kampanjer, konkurranser og kundeundersøkelser som en del av lojalitetsprogrammet vårt, behandler vi kontaktopplysningene og svarene dine for å kunne følge opp kampanjer, konkurranser og kundeundersøkelser.

Markedsoppdateringer: Den lovfestede grunnen til behandlingen av personopplysningene til markedsføring er interesseavveining eller samtykke. Hvis du har samtykket til å motta markedsføringsoppdateringer fra oss, lagrer vi e-postadresse, telefonnummer og adresse samt fullstendig navn basert på ditt samtykke til dette formålet frem til at du velger bort vår markedsføringskommunikasjon eller trekker samtykket. Etter at du har trukket samtykket tilbake, vil vi beholde kontaktinformasjonen din i ytterligere 3 måneder for eventuell feilsøking. Du mottar imidlertid ingen flere sendinger fra vi har registrert at samtykket er trukket tilbake.

First Camps hjemmeside: Når du besøker hjemmesiden vår, samtykker du i at vi registrerer informasjon om hvordan du bruker siden, og vi samler inn opplysninger om bruken din og hvordan du er koblet opp mot hjemmesiden, f.eks. hvilken nettleser du bruker, IP-adressen din, hvilken hjemmeside du brukte for å komme til hjemmesiden vår, operativsystem/plattform, hvor lenge du besøker hjemmesiden vår, hvilke deler av hjemmesiden du besøker og informasjonskapsler. Vi samler også inn opplysninger om bruken din, for eksempel valg av campingplass. Denne informasjonen samler vi inn for å kunne administrere hjemmesiden vår, forbedre brukeropplevelsen din og for å beskytte hjemmesiden vår mot angrep fra uvedkommende.

Overvåkning av hjemmeside: Vi overvåker aktiviteten på hjemmesiden vår for å identifisere feil, forbedre brukeropplevelsen og forhindre bedragerier. Opplysninger som behandles i en lengre tidsperiode enn 12 måneder, er anonymisert.

First Camp App: Ved installasjon og bruk av First Camp App samler vi inn data om deg for å lette besøket ditt hos oss og for å informere om oppdaterte avtaler, nye kampanjer og nye tjenester fra First Camp. Hensikten med registreringen er at vi skal kunne levere en tjeneste til deg eller tilby markedsføring og informasjon om våre tjenester og tilbud (for medlemmer i kundeklubben), og det rettslige grunnlaget for behandlingen av personopplysningene er avtale eller interesseavveining. For å kunne benytte alle funksjoner i First Camp App må du registrere en konto hos oss. Så lenge du har en konto hos oss, lagrer og behandler vi personopplysningene dine. Hvis du velger å avslutte kontoen, sletter vi personopplysningene som er relatert til den, men vi vil beholde informasjon om de kjøpene du har foretatt hos oss. Hvis du lar oss følge deg via First Camp App ved å samle inn plassdata via den mobile enheten din, får du muligheten til plassbaserte tjenester som navigasjon og informasjon om nærmeste camping samt lokale tilbud. Hensikten er å lette oppholdet ditt hos oss og holde deg oppdatert om hva som skjer hos First Camp. Informasjonen kan også bli brukt i utviklingen av nye produkter og tjenester og til å gi deg tilbud som er relevante for deg. Plassbaserte tjenester bygger på at du samtykker til plassdeling via den mobile enheten din. Du kan når som helst slå av plasstjenester i den mobile enheten.

Plassdata er anonymisert og ikke portable, og vi lagrer ikke plassdata i lengre tid enn det som trengs for å kunne tilby full funksjonalitet. Den rettslige grunnen til behandling av plassdata er samtykke.

First Camps digitale kanaler, f.eks. hjemmesiden og First Camp App: Når du bruker First Camps hjemmeside, First Camp App eller en av de andre digitale kanalene våre, kan vi samle inn opplysninger om:

  • Betalingsinformasjon: i form av bekreftelse på gjennomført betaling (data om betalingskort lagres ikke hos First Camp og behandles bare av banken vår og leverandører av betalingstjenester i samsvar med de vilkårene for behandling av personopplysninger som gjelder for disse tjenestene).
  • Bestillings- og kjøpshistorikk: Detaljer om hvilke bestillinger eller kjøp du har foretatt hos oss.
  • Informasjon om hvordan du bruker og samhandler med nettstedet eller First Camp App, for eksempel hvordan du bruker tjenesten, svartider, nedlastingsfeil, avbrutt kjøp osv.
  • Informasjon om hvilken enhet du bruker, IP-adresse, enhets-ID, operativsystem, skjermoppløsning osv.

Det rettslige grunnlaget for denne behandlingen er samtykke eller interesseavveining.

Kundeomdømme: Kontaktopplysninger som deles med en tredjepart for kvalitetsundersøkelser og kundeomdømme, håndteres i vår berettigede interesse bare for dette formålet og deles ikke med tredjeparter for markedsføring.

Kontakt med oss: Når du kontakter oss via telefon, hjemmeside, sosiale medier, våre andre digitale kanaler (f.eks. når du registrerer en konto i mobilapplikasjonen vår) eller direkte til personalet vårt med for eksempel en forespørsel om produktene eller tjenestene våre, gir tilbakemelding på et besøk på en av destinasjonene våre, eller for generell informasjon fra oss eller et annet spørsmål, og du angir kontaktopplysningene dine som navn, telefonnummer, postadresse, e-postadresse, behandler vi disse opplysningene for å kunne håndtere henvendelsen din, kundeservice og for å oppfylle forpliktelsen våre overfor deg. Vi behandler de personopplysningene som vi har fått tilgang til, som en del av en kundetjeneste i vår berettigede interesse av å levere god kundeservice, følge opp og gi deg tilbakemelding til deg så lenge som det er nødvendig for de ovennevnte formålene.

Sosiale medier: Informasjon som overføres til oss via sosiale medier, følger personvernerklæringen til plattformleverandøren (f.eks. Facebook eller Instagram). Vi modererer innholdet i innlegg og fjerner eventuelle innlegg som ikke følger GDPR eller bryter andre lover. Hvis et innlegg på sosiale medier blir en kundetjeneste, behandler vi informasjonen senere i samsvar med de ovenstående retningslinjene for kontakt med kundetjenesten.

Vi er registeransvarlig for alle personopplysningene som vi innhenter fra deg samt for data som sendes direkte til tredjeparter når du bruker et betalingskort, eller data som sendes til tredjeparter når du handler på kreditt. Når det gjelder spørsmål om hvordan de behandler opplysningene dine, må du kontakte den behandlingsansvarlige hos tredjeparten eller lese tredjepartens personvernerklæring.

Opplysninger fra andre kilder: Vi kan komplettere den ovennevnte informasjonen med informasjon fra andre kilder, for eksempel i forbindelse med annonsering. Vi kan også innhente informasjon fra leverandøren av betalingstjenester når du foretar et kjøp på hjemmesiden, First Camp App eller i de andre digitale kanalene våre for å bekrefte betaling av bestilte varer.

Kameraovervåkning: First Camp samler inn personopplysninger i form av bildeopptak ved bruk av kameraer på enkelte av campingplassene våre. Formålet er risikohåndtering, forebygging og undersøkelse av kriminalitet, og det rettslige grunnlaget er interesseavveining.

2. Hvordan bruker vi informasjonen som vi samler inn?

Vi samler inn informasjon om deg for å håndtere bestillingen din, håndtere kontoen din, gi deg en god opplevelse under oppholdet ditt hos oss og for å sende deg e-post, SMS-er eller annen elektronisk kommunikasjon med informasjon om andre produkter og tjenester som vi tror kan være av interesse for deg.

Vi bruker informasjonen som samles inn fra nettstedet, for å tilpasse besøkene dine på nettstedet vårt så du får en bedre brukeropplevelse, og til markedsføring. Hvis du samtykker, kan vi videreformidle personopplysningene dine til samarbeidspartnerne våre slik at de kan tilby deg produktene og tjenestene sine.

First Camp vil ikke dele opplysningene dine til markedsføringsformål med bedrifter utenfor First Camps konserngruppe med unntak for deling ved markedsføring på sosiale medier. Ved behandling av bestillingen din kan det hende vi sender opplysningene dine til, og sågar bruker informasjon fra kredittopplysningsbyråer, innløsere av kortbetalinger og selskaper som bekjemper bedragerier. First Camp deler også personopplysningene dine med First Camps leverandører av IT-tjenester som First Camp bruker til drift av IT-systemene sine, f.eks. leverandører av lagring, drift og support. Disse leverandørene er First Camps databehandlere og behandler personopplysninger i henhold til First Camps instruksjoner i samsvar med spesiell avtale. Opplysninger som er samlet inn via overvåkningskameraer, utleveres bare til politiet eller påtalemyndighetene etter uttrykkelig skriftlig begjæring som et ledd i etterforskning av ulovlige forhold eller mistanke om det.

3. Markedsføring

Hvis du blir medlem i vår medlemsklubb eller kunde av oss, kan det hende vi vil sende deg markedsføringsmateriale og informasjon om våre tjenester og tilbud som vi vurderer kan være av interesse for deg, via SMS, e-post eller annen digital kommunikasjon, inkludert annonsering via sosiale medier. Hvis du har gitt uttrykkelig samtykke til å få spesifikk markedsføringsmateriale fra oss, f.eks. nyhetsbrev, kan du når som helst velge bort slik markedsføringskommunikasjon. Du kan uansett, hvis du ikke lenger vil bli kontaktet i forbindelse med markedsføring, sende e-post til hej@firstcamp.se eller bruke den avbestillingslenken som finnes i alle utsendelsene våre.

First Camp vil ikke dele opplysningene dine til markedsføringsformål med selskaper utenfor First Camps selskapsgruppe.

4. Andre nettsteder

First Camps tjenester kan inneholde lenker til andre nettsteder og tjenester som er utenfor vår kontroll, og som ikke omfattes av denne personvernerklæringen. Operatørene av disse nettstedene kan samle inn informasjon fra deg som de kan bruke i samsvar med sin personvernerklæring, som kan være forskjellig fra vår. Når det gjelder spørsmål om hvordan de behandler opplysningene dine, må du kontakte den behandlingsansvarlige hos tredjeparten eller lese tredjepartens personvernerklæring.

5. Informasjonskapsler og sporing

Se retningslinjene våre bruk av informasjonskapsler.

6. Andre nettsteder og tjenester

Nettstedet vårt inneholder lenker til andre nettsteder. Denne personvernerklæringen gjelder bare dette nettstedet, så når du følger en lenke til andre nettsider, bør du lese den personvernerklæringen som gjelder for disse sidene.

7. Hvordan lagrer og beskytter vi opplysningene dine?

Vi bruker administrative, tekniske og fysiske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot utilsiktet ødeleggelse, tap, endring, utilbørlig utlevering eller tilgang eller annen behandling som ikke er forenlig med GDPR. Vi ønsker å opprettholde et egnet beskyttelsesnivå basert på hvilken type personopplysninger vi behandler. Dette betyr at beskyttelsesnivået er høyere for opplysninger som gjelder bestillinger og finansielle transaksjoner, enn bare for kontaktopplysninger for å administrere en e-postliste.

Vi begrenser tilgangen til personopplysningene dine til de ansatte som trenger tilgang til disse for å oppfylle forpliktelsene våre. Leverandører og andre som utfører tjenester for vår regning, får tilgang til opplysningene i den grad det kreves for jobben de skal gjøre, samtidig som de har taushetsplikt i samsvar med avtaler om behandling av personopplysninger.

Vi iverksetter rimelige tiltak for at vi på sikker måte skal ødelegge eller permanent avidentifisere personopplysninger når vi ikke lenger har behov for dem. Vi lagrer opplysningene dine bare så lenge som det er påkrevd i henhold til relevant rettslig grunnlag for behandling, og bare så lenge de er nødvendige for å levere tjenestene våre og oppfylle forpliktelsene våre, hvis ikke opplysningene må behandles i lengre tid i henhold til lover og forordninger, eller av hensyn til eventuelle rettstvister og myndighetskrav i samsvar med våre inkassotjenester. Hvis behandlingen er basert på ditt samtykke, behandler vi opplysningene bare til dette samtykket trekkes tilbake. Uansett det som står over, kan vi komme til å fortsette å behandle personopplysningene dine hvis det er nødvendig i en bestemt periode for å oppfylle lovkrav og for å beskytte våre rettslige interesser i en eventuell tvist.

8. Hvor behandler vi personopplysningene dine?

Vi og våre databehandlere håndterer personopplysningene i EU/EØS med unntak av håndtering av opplysninger i forbindelse med markedsføring via sosiale medier.

9. Endringer i personvernerklæringen vår

First Camp forbeholder seg retten til å foreta endringer i denne personvernerklæringen når som helst i den grad endringene er nødvendige som følge av endret behandling av personopplysninger, for å iverksette tiltak mot forstyrrelser eller for å oppfylle nye rettslige eller tekniske krav. Alle endringer i denne personvernerklæringen vil bli publisert på denne hjemmesiden. Denne personvernerklæringen ble siste gang oppdatert 13. desember 2023.

10. Taushetsplikt

First Camp iverksetter rimelig tiltak for å beskytte personopplysningene dine. First Camp kan imidlertid ikke holdes ansvarlig for tap eller formidling av opplysninger eller tap eller skader som oppstår på grunn av overføringsfeil, tredjeparts utilbørlige eller ulovlige handlinger eller din beslutning om å formidle personopplysningene dine.

11. Dine rettigheter

Siden vi behandler personopplysningene dine, har du visse rettigheter i henhold til GDPR. Du har rett til:

–           å få tilgang til personopplysningene dine;

–           å be om at personopplysninger som er feil eller ufullstendige, skal rettes opp;

–           å få slettet personopplysninger

–           å be om at fortsatt behandling av personopplysningene dine skal begrenses;

–           å protestere mot behandling av personopplysningene dine

–           å trekke et samtykke tilbake

–           dataportabilitet

Hvis du vil bruke rettighetene dine i samsvar med det ovennevnte, må du krve dette skriftlig (se kontaktopplysninger nedenfor) ved å oppgi navn, adresse og e-postadresse. First Camp kan komme til å kreve at du verifiserer din identitet, for eksempel med bank-ID eller med annet identitetsdokument.

First Camp vil raskt behandle forespørsler i samsvar med det ovenstående, og vi vil komme tilbake med svar innen 30 dager fra den dagen vi mottok forespørselen. Hvis vi ikke godtar kravet, uansett grunn, kan du kontakte Datainspektionen, datainspektionen@datainspektionen.se.

12. Slik kontakter du oss

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål om personvernerklæringen vår eller informasjon vi har om deg. Kontakt den som har ansvar for personopplysninger via e-post: GDPR@firstcamp.se

Hvis forespørselen din gjelder oppdatering av kontaktopplysninger eller spørsmål om et opphold, kan du kontakte vår kundetjeneste for rask og enkel service.

First Camp Data Privacy Office: Adam Fall

First Camp Sverige AB
Erik Dahlbergsallén 15
115 20 Stockholm
Sverige

Telefon: +46 (0) 771-101 200