alt
alt
alt
alt

Herlige mountainbikeupplevelser

Gjør ferien til ett eventyr med mountainbikesykling

Den norske og svenske naturen er en nær venn till alle sykkelfantaster. Naturen er på mange måter som laget for mountainbike. Vi har mange destinasjoner med gode forutsettinger for sykkelfantasten. Uavhengig om du er den mer erfarne MTB-syklisten, eller nybegynneren som er litt mer forsiktig og følger mer trygge stier og grusveier.. Under her får du tips til noen av våre sykkeldestinasjoner.

Mountainbike i Gol - Hallingdal

First Camp Gol - Hallingdal ligger midt i et mekka med sykkelstier. Golsfejllet Alpinsenter Bualie og Hallingmo stisenter har flere terrengsykkelstier for alle nivåer. Skagahøgdi og Nystølsvarden tulbyr også flotte muligheter for terrengsykkelfantasten. Hallingdalen tiltrekker seg terrengsyklister fra hele verden, og det er lett å forstå med den rike naturen dalen har å by på. Hallingmo stisenter byr til og med på pumptrack. På Golsfjellet Alpinsenter Bualie kan du ta stolheisen som tar deg opp til lange, spennende og utfordrende terrengsykkelstier.

Mountainbike i området Lunde - Telemark

First Camp Lunde - Telemark ligger rett ved mange merkede turer. Du kan til og med leie sykler hos Lunde -Telemark, både for barn og voksne. Eget sykkelkart får du ved innsjekk, og mange tips følger med fra våre flinke medarbeidere. Destinasjonen er ypperlig for å kombinere kanalbåt-tur med sykkeltur, da du kan bestille plass til din sykkel på kanalbåten som går fra Lunde sluse, rett ved campingen.

Sykle mountainbike i Kilsbergen

På First Camp Ånnaboda-Örebro kan du sykle rett utenfor døren. Her finnes mountainbikestier som passer både nybegynnere, familier med barn og erfarne syklister. Opplev ekte villmarksfølelse og nærhet til den varierte naturen i Kilsbergen. Sett din styrke og teknikk på prøve langs stier som tar deg rundt gamle fort, grussteinsfelt, og opp- og nedstigninger på Kilsbergens skråninger. Du kan bo midt i det hele – velg mellom fullt utstyrte hytter i hyttebyen eller slå deg til ro på campingplassen.

MTB på Lugnet – ikke så rolig

Velkommen til et sykkelparadis for adrenalinsøkere! Her finner du alt innenfor 500 meter fra vår destinasjon First Camp Lugnet-Falun. Om vinteren domineres området av skikjøring, men mot våren forvandles det til en fantastisk arena for MTB-entusiaster. Lugnets stier starter ved VM-arenaen og leder deg ut i Lugnets naturreservat, hvor du får oppleve en herlig blanding av naturlige enkeltspor, håndbygde stier og flotte utsiktspunkter.

Sykling i Skånes Nasjonalpark

Et steinkast unna, eller rettere sagt, ved siden av Söderåsens Nationalpark ligger First Camp Röstånga-Söderåsen som med sin fantastiske beliggenhet er det perfekte opplevelsesstedet for hele familien. Spesielt hvis du ønsker å oppleve flott natur og herlig sykling. I området Klåveröd på den andre siden av parken er det ingen mangel på stier for syklister. Langs svingete stier og over røtter og steiner går en MTB-løype som er verdt å prøve for deg som ikke vil ha det altfor ekstremt.

Mountainbike på Skutberget

Svisj gjennom Skutbergets flotte furuskog på terrengsykkel! Et herlig område for deg som elsker fart og spenning. Løypa er nesten 9 km lang og byr på både utfordrende steinpartier og glatte leirhull, samt flytstier. Løypa starter gjennom Skutbergets discgolfbane, rett ved First Camp Skutberget-Karlstad. Discgolf er en flott aktivitet å kombinere syklingen med.

Sykle mountainbike på Kullaberg og Mölle

Vakker, utfordrende og variert sykling venter på Kullaberg! Her blander grusveier seg med tette enkeltspor og tekniske utfordringer. Har du nok styrke i beina til å sykle helt opp til Håkull, venter en fantastisk utsikt som du bør nyte før du starter nedkjøringen. Du kan bo på hyggelige First Camp Mölle-Höganäs hvor du kan slappe av i ro og fred i en av de hyggelige hyttene eller i tryggheten av ditt eget hjem på hjul.

Mountainbikeskatt i Blomstermåla

Kombiner terrengsykling med naturskjønn øy-camping på First Camp Oknö-Mönsterås. En kort biltur fra Oknö tar deg til Blomstermåla med friluftsområdet Långehäll, her finner du et eldorado for alle MTB-entusiaster. Kast deg ut på alt fra lette stier for nybegynnere til utfordrende og tekniske løyper for den mer erfarne syklisten. Det beste av alt? Her er det ekstra løyper for deg som ønsker å øve ekstra på teknikk med hindre som hopp, bygde ramper, doserte bakker og mye mer!

Mountainbike midt mellom Halland og Skåne

Helt riktig, på Hallandsåsens nordlige skråninger finner du uslåelig MTB-sykling. Med overnatting midt på Sveriges riviera har du alle forutsetninger for en kombinert reise fylt med sol og bad, og sykling. Fra First Camp Hagön-Halmstad eller First Camp Torekov-Båstad tar det ikke mer enn 40 minutter å komme til Vallåsen Bikepark. Her tar du heisen opp til toppen, hvor du har hele ti spor i ulike vanskelighetsgrader å velge mellom

Mountainbikespår vid Duse Udde

Her finner du terrengsykkelspor som tar deg gjennom variert natur, flotte stier, fjellskrenter og røtter. På First Camp Duse Udde – Säffle bor du bare et steinkast fra starten ved Ideberget og kan nyte de vakre omgivelsene som omgir campingplassen. Her får du utrolig utsikt over Vänerhavet og kan kombinere ferien din med fantastiske naturopplevelser og spennende eventyr.