På tur, Golsfjellet Gol - Hallingdal
Mountainbike Gol - Hallingdal

For naturelskeren

Vakre turstier, behagelig og myk mose eller et deilig bad. Hva vil du oppleve i naturen? I nærheten finner du skjønne miljøer for herlige naturopplevelser, blant frodige grøntområder og en flott utsikt. Her er noen gullkorn for eventyr ut i friluft.

Isfiske på Golsfjellet

Forutsatt at isen er trygg er det sesong for isfiske fra 1. desember til 30. april. Isfiske er for mange en aktivitet som er meget avslappende og får tankene til å vandre mens man sitter midt i et herlig vinterlandskap. Isfiske foregår dog på eget ansvar, husk sikkerhetsutsyr som ispigger og flyteutstyr. Kontroller istykkelsen før du begir deg ut på isen. Her kan du lese mer om isfiske og fjellfiske elelrs i året på Golsfellet.


Turstier på Golsfjellet

Gol er den optimale destinasjonen for deg som liker å gå på tur, vinter som sommer! Rundt omkring på campingplassen er det flere fine turstier å oppdage, både for den erfarne mosjonisten og for deg som bare vil gå en kortere runde. Vanskelighetsgraden og lengden varierer, og du finner stier som er alt fra 5 til 43 km. lange.

Her kan du lese mer om turstier nær Gol: https://www.golinfo.no/turmal-upp-a-ga/


MTB, mountainbike

Gol byr på hele 16 MTB ruter med en lengde på 57 km. Om du vil sykle på barnålsstier eller fjellstier, grussti eller gamle traktorveger: her kan du oppsøke alt på din MTB sykkel. Denne aktiviteten er for de fleste, du sykler i ditt eget tempo, og du finner ruter for alle ferdighetsnivå. Ta gjerne kontakt med resepsjonen på Gol - Hallingdal, så får du enda mer info.

Du kan lese mer her: Mountainbike


Kano og kajakk

Hallingdalselva bukter seg rett nedenfor campingen, og går parallelt med veien du kjører på for å komme til vår destinasjon, Gol - Hallingdal. Elva er bred, og utgjør inge fare ved evt. falne trær. Elven innehar noen stryk i grad 1 og 2, som ikke er vanskelig for gjennomsnittelig nybegynner i kano. Vannføringen varierer betydelig i løpet av året; vading kan være nødvendig om sommeren ved lav vannstand.

Kano og kajakk er også fint og oppleve Golsfjellet fra. Hva med å fiske fra kajakken? Du får leid både kano og fiskekajakker på Golsfjellet.


Fjellriding

På Golsfjellet er det mulighet for å prøve seg på riding – utrolig gøy både for nybegynnere og mer erfarne ryttere. Du rir i storslåtte omgivelser i et vakkert fjellandskap, og det tilbys både korte rideturer på en time såvel som lengre dagsturer. Vil du prøve deg?

Riding på Storefjell: https://www.storefjell.no/fjellridning-pa-storefjell/

Fjellriding i Hemsedal: https://hemsedal.com/en/skogshorn-rideleir/horseback-riding-skogshorn-rideleir