alt
alt
alt
alt

Tips for din bobil ferie

10 tips for å lande en herlig camping ferie; ferie på hjul

Friheten med en bobil er helt herlig ! Men hva behøver du tenke på før du reiser? Eller underveis på veiene med bobilen? Vi har laget en liste over nybegynnertips så du får en vellykket bobilferie!

Ferie på hjul. Frihet på hjul. Flyttbar sommerhytte. Ja, det er mange kallenavn for en bobilferie. Det å kunne reise hvor som helst med bobilen og alltid ha med seg tryggheten med sitt eget krypin. Det er lett å reise på oppdagelsestur med en bobil.

Sjansen for å finne ditt nye yndlingssted er stor når du ferierer i bobil. Det å reise på bobilferie er litt som en moderne form for oppdagelsesreise. Bo en natt eller helg, sving forbi og si hei til noen av Norges, og skandinavias fineste steder. Uansett om du er nybegynner eller bobil-entusiast og planlegger og kjøre din bobil I Norge, og muligens resten av Skandinavia, så er det en del å tenke på.

1. Planlegg reiseruten

Det finnes mange campingplasser i Norge, vi i First Camp har foreløpig tre stk, Gol - Hallingdal, Norsjø - Telemark og Bø - Telemark. Våre norske campinger har veldig fine plasser beregnet for bobilgjester, og alle plassene har tilgang til strøm. Du er velkommen til å bo både en natt og opptil en lengre ferietur.

2. Pakk lurt

Våre destinasjoner tilbyr ulike fasiliteter, men du finner restaurant med á la carte-meny og kiosk på alle. Du kan til og med bestille take-away på restauranten, slik at du kan ta med middagen og kose deg i nærområdet eller utenfor / i din egen bobil. Mye kan du fikse på campingplassen, det finnes vaskemuligheter for klesvask og du kan handle i kiosken/butikken - pakk lett, og legg klær rett i hyllene, ikke bruk bagger. Ta også med et par tøyposer, de er kjekke å ta med inn på butikken når du trenger å handle. Kjøp det du eventuelt går tom for på din kjørevei til oss, hos oss. Det er også kort vei til sentrum, så du får tak i det meste. Og du, ikke glem og sjekke hvor mye du får laste i akkurat din bobil.

3. Opplev nærområdet

Vi vil gjerne gi deg tips om nærområdet. Nyt naturen, lei en sykkel, SUP eller kano og se mer av destinasjonen du bor på. Tilbudene hos oss er mange, og våre herlige ansatte hjelper deg gjerne med tips og råd for utflukter.

4. Aktiver kropp og sinn

Foretrekker du minigolf, vannleker, klatrepark som Høyt og Lavt, eller rett og slett kryssord? Du finner dette på våre destinasjoner og flere aktiviteter med. Du finner både treningsprogram og barneklubb hos Norsjø - Telemark, og hos Gol - Hallingdal kan du boltre deg i friluftsbadet Hallingstampen, om du ikke foretrekker og utforske Golsfjellet via terrengsykkel eller rett og slett ta en herlig fottur til et flott fiskevann. Ta med en dagtursekk eller en rompetaske, om du vil utforske naturen, dra på piknik, eller gå ned til stranden/badeland. Alltid lurt å pakke til tur i sekk eller taske, så har du hendene fri. Oppdatert aktivitetsprogram finner du via en lenke her når det er klart for sesongen.

5. Bestill bobilplass enkelt via mobilen

Bestill enkelt og smidig på firstcamp.no eller via vår app Bruk heller tiden på å planlegge aktivitetene på området eller på vei til vår destinasjon. Last ned First Camp-appen fra App Store eller Google Play. Appen er ikke tilgjengelig på norsk enda, men du kan velge dansk eller svensk.

6. Lek og pusle

Ha det gøy i bobilen med lek som passer både voksne og barn. På kjøreturen til destinasjonen kan det eksempelvis være lek som "Tell røde biler", "Mitt skip er lastet med" eller førstemann til å se forskjellige ting, tema, mennesker, dyr langs veien. På våre destinasjoner kan dere få vårt aktivitetshefte med lykkedyret Yessi. Hun er verdens snilleste lykkedyr og bor i skogen ved siden av campingen. Kortstokk og yatzy er fine spill og ha med i bobilen som ikke er plasskrevende.

7. Ta med niste

Det er lurt å planlegge inn matstopp med et par timers mellomrom. Pakk med gode mellommåltid, som kokte egg, pizzaruller, grove vafler, tortillalemser med grønnsaksfyll, frukt og nøtteblanding. Så er det alltid kjekt å ha med våtservietter og håndsprit, og en avfallspose. Ikke glem å ta med vannflasker (med vann) og termos med kaffe/te/kakao ;) Kanskje du har en termokopp også? Hendig for bobilsjåføren og drikke kaffe fra termokopp, uten skrutopp, som kan håndteres med en hånd.

8. Kle deg etter været

Sommeren kan jo som kjent by på både regn, solskinn og faktisk en hagleskur. Pakk ned klær for all slags vær, så kan dere være aktive under hele ferien. En regnponcho, paraply, solbriller, caps/solhatt og en ullbuff er lurt. Ta med både solkrem og myggstift.

9. Bestill med Flex

Dette kan være det alle beste tipset for din bobilferie. Av erfaring så kan planene endres med kort varsel. Bestill derfor trygt med Flex, så kan du avbestille frem til klokken 15:00 dagen før ankomst.

10. Tøm tanken

Det er kjekt å tømme tanken og fylle på med vann. Hver dag fra klokka 12:00 kan du tømme tanken og fyll på tankene i bobilen for bare 60,-. Henvend deg i resepsjonen for betaling, så slipper vi deg inn til tank-stasjonen. ;) Plutselig er du klar for nye eventyr.

Våre destinasjoner finnes på de aller fineste plassene, syns vi selv ihvertfall ;) De innehar det de fleste behøver for å kjenne seg trygg og sikker under hele besøksperioden. Bobilplassene er lett tilgjengelige med el. , og du finner servicehus med dusj, wc og kjøkken.

Du får såklart tilgang til destinasjonenes øvrige fasiliteter som grill, lekeplass, restaurant, kiosk/butikk, og resepsjon hvor du får tips til aktiviteter i nærområdet. Dessutom får ni såklart tillgång till destinationernas övriga faciliteter så som grillar, lekplatser, restauranger och tips på aktiviteter i området. Det finnes også tømmemuligheter på First Camp sine campingplasser, og tilgang til rent vann.

Ferie med bobil er veldig populært og lokker tusenvis året rundt. Feriestilen passer mange typer mennesker som ønsker en fleksibel ferie. Hos oss kan vi by på Høyt og lavt klatrepark, Norsjø Kabelpark, Hallingstampen friluftsbad, kort vei til skiløyper i fine forhold, fjellsykling, bowling, badeland med mere. Vi ligger også i nærheten av sentrum, for dere som liker shopping og cafeliv. Vi dekker mange behov. Velkommen!

Lurt å lese

Gjør en sikkerhetskontroll av bobilen før du reiser, uansett om det er din egen eller om du leier. Sett opp en liste over ting som skal være med, og kryss av når du ser det er pakket og klart. Når du kjører rundt i den herlige naturen vi har i Norge; ikke glem og kontrollere nivået på gass, vann og elektrisitet med jevne mellomrom, og før du stopper for natten. Kanskje sett inn noen påminnelser på din mobil?

Organiser alle dine saker, spesiellt om du reiser med barn eller er flere venner på tur, ha utstyr til hunden lett tilgjengelig. Våre First Camp campinger i Norge er hundevennlige. Planlegg bobilens utvendige rom slik at du enkelt har tilgang til ting du ofte trenger. Det kan være sko, yttertøy, og mobillader...husk å ta med powerbank.

Da er du kanskje klar for årets mest spennende eventyr?

Om du har spørsmål om din kommende ferie, er du alltid velkommen til å kontakte oss, enten direkte til destinasjonene du er mest nysgjerrige på, eller vårt contakt senter +46 771-101 200