Reklamasjon og tilbakemeldinger

Viktig! Dette skjemaet kan ikke brukes til avbestilling eller tilbakebetaling av bestillinger.

Har du sjekket inn akkurat nå og vil klage? Da må du straks ta kontakt med personalet på destinasjonen ved å gå til eller ringe resepsjonen (nummeret finner du på bestillingsbekreftelsen), da de fleste forhold som det klages på, kan løses direkte på stedet. Hvis resepsjonen er ubemannet, blir du koblet til Contact Center/Jour 0771-101 200.


Husk:

Hvis en erstatning skal være relevant i ettertid, er det en forutsetning at du har kontaktet First Camps personale under oppholdet (via e-post hej@firstcamp.se hvis det ikke er noe tilgjengelig personale på stedet) om hendelsen. Hvis vi ikke har fått mulighet til å rette opp en eventuell hendelse, er du ifølge bestillingsvilkårene og bransjepraksis ikke berettiget til noen erstatning.

  • Synspunktene dine må ha kommet til oss senest to måneder etter at du kom hjem.
  • Hvis det gjelder sykdom, tyveri eller skade, må du kontakte forsikringsselskapet ditt.
  • Behandlingstiden for klager er ca. 2 uker.

Dina uppgifter

Den e-postadress som du angav i din bokning

Endast ett bokningsnummer per reklamation

Hittar du på Mina sidor

Händelse under vistelsen

Här fyller du i den händelse som har skett.
För att underlätta hanteringen av ditt ärende ber vi dig välja området du tycker passar bäst och inom vilken kategori händelsen inträffade

Uppladdning av bifogade filer

Kvitton, intyg eller övriga handlingar som skall sändas in går bra att bifoga som sen fil. Max 20 MB för filerna totalt.

Eller dra och släpp dina filer här

    Viktig informasjon

    Om din reklamation är kompensationsgrundande kompenserar vi alltid i enlighet med de riktlinjer som vi kunnat utläsa från de beslut som kontinuerligt tas av Allmänna reklamationsnämnden.