Klassifisering på First Camp

Guide til din nye favorittdestinasjon

Hva betyr egentlig symbolene? Destinasjonene våre er klassifisert med tre, fire eller fem First Camp-symboler. Kanskje du allerede har lagt merke til dette når du har klikket deg rundt på hjemmesiden og sett på de forskjellige destinasjonene våre? Klassifiseringen fungerer som en guide for at du enkelt og raskt skal få en oppfatning av den aktuelle destinasjonen og hjelp i jakten på din neste destinasjon.

Vurderingen av destinasjonene er vår egen og baserer seg på en sammenlagt evaluering av alt fra standard og service, destinasjonens beliggenhet og fasiliteter på området. I vurderingen går vi alltid ut fra forholdene på den unike destinasjonen, noe som kan bety at campingsteder med samme klassifisering kan ha forskjellig standard på forskjellige destinasjoner. Det finnes jo tross alt bare én First Camp Gol – Hallingdal, én First Camp Norsjø – Telemark og én First Camp Orsa – Dalarna.

Klassifiseringen må betraktes som en veiledning når du er på jakt etter neste destinasjon og må ikke forveksles med begrepet offisiell kategori. Vi anbefaler at du leser mer om tilbudene på destinasjonen for å være sikker på hva som oppfyller akkurat dine ønsker. Les mer om den respektive klassifiseringen, og se destinasjonene ved å klikke på bildene nedenfor.


Her forklarer vi litt mer!

Tre symboler

Mindre og enklere destinasjoner med unik sjarm

Destinasjonene våre som er klassifisert med tre First Camp-symboler, karakteriseres ofte ved at de er mindre og med færre fasiliteter på området enn de større destinasjonene våre. Her bor du enkelt, rolig og trivelig i naturnære miljøer. Disse destinasjonene er altså et perfekt valg for deg som søker en rolig og koselig campingferie med litt enklere standard og servicetilbud.

Enklere standard og servicetilbud

Noen destinasjoner har restaurant og en enklere butikk mens andre har kiosk, og der egen matlaging foregår i servicehus, ved griller på campingen eller på det egne bostedet. Det samme gjelder antall servicehus og fasiliteter på destinasjonene. I nærheten av destinasjonene er det ofte fine utfluktsmål, vandringsruter og andre naturnære aktiviteter. Dessuten har noen destinasjoner med klassifiseringen tre First Camp-symboler også vårt store aktivitetsprogram i sommerukene.

Fire symboler

Bedre destinasjoner med fantastisk beliggenhet

Destinasjonene våre som er klassifisert med fire First Camp-symboler, karakteriseres gjerne ved at de ofte har et større aktivitetstilbud på campingen og mulighet til mange herlige opplevelser rundt senteret. Dette er destinasjonene for deg som ønsker en herlig campingferie for alle sanser. Destinasjonene har ofte mange fasiliteter på området og kjennetegnes ved sin fantastiske beliggenhet. Samtlige destinasjoner med klassifiseringen fire First Camp-symboler har en servicebutikk på området der du sammen med duften av nybakt brød finner det meste fra grilltilbehør til piknikutstyr og de mest nødvendige basisvarene. Flere av destinasjonene tilbyr også vårt store aktivitetsprogram i sommerukene.

Fem symboler

De beste destinasjonene våre for deg som ønsker ekstra alt

De av destinasjonene våre som er klassifisert med fem First Camp-symboler, karakteriseres ofte av unik beliggenhet og slående nærhet til bad. Dette er destinasjonene for deg som ønsker ekstra alt på campingferien din. De svenske destinasjonene våre med denne klassifiseringen har hver sommer et fullspekket aktivitetsprogram med barneklubb, utendørstrening og fantastisk kveldsunderholdning. Her er det alltid noe å gjøre, og destinasjonene tilbyr alltid mange morsomme aktiviteter på campingen. Hva med å leie sykkel, tråbil eller hvorfor ikke spille en runde mini- eller eventyrgolf? På destinasjonerna finner du også velassorterte servicebutikker der du blant annet kan sikre deg dagens første kopp kaffe og i høysesongen kjøpe nybakt brød til frokosten.